Farligt fett eller ej?
Men frågan är hur nyttigt fettet är. Där går meningarna isär. Näringsfysiologen Fredrik Paulún hävdar att koksfett har många fördelar och har fått oförtjänt dåligt rykte. MåBra:s dietist Susanne Gustafsson däremot, anser att kokosfett innehåller för mycket mättat fett för att vara en bra fettkälla.
Själv tar jag det säkra före det osäkra och håller konsumtionen på en mycket låg nivå. En halv tesked var tredje dag eller så kan väl inte skada?
Är du också en godisråtta som vill trappa ner på snaskandet? Gör mig gärna sällskap under min godisfria månad! Den 19/1-18/2 bloggar jag om mina med- och motgångar och varje dag presenterar jag ett nytt tips mot sötsuget.
Hittade följande på en internetsida, mctfett.asp" rel="nofollow">http://www.iworld.se/kokosfettmctfett.asp. Det är en pålitlig sida och jag tycker att det låter vettigt. Så ska försöka jag med.
Att fett inte är rakt igenom dåligt vet de flesta nu för tiden. Att äta rätt fett är avgörande för en bättre hälsa. Produkter som Omega3 oljor, avokado och fisk är näst intill helgonförklarade. Det vi försöker akta oss noga för är mättade fetter. Ingen regel utan udantag. Det finns nyttiga mättade fetter. De kallas MCT-fett och återfinns bland annat rikligt i kokosfett.
MCT-fett är ett bra sätt att minska fettlagringen samtidigt som det har massor av energi.
MCT-fett upptas snabbt av kroppen, kan användas som energi och lagras inte som underhudsfett. MCT-fett passar bra för de som tränar och vill bygga samtidigt som de går ner i fett.
Det lättaste sättet att få i sig MCT-fett på är genom att äta kokosfett. Det är dessutom rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Om man har sug efter lakrits så kan en pytteliten rålakritsbit vara en idé. För mycket och man mår illa men en liten bit är gott.
Ska inte äta godis fram till midsommar hade jag tänkt mig.
Räknas chips och popcorn.